Rot- och Rut-avdrag m fl möjligheter

Det är som det är just nu

Oavsett vad vi tycker om gällande avdragsregler för husarbete så finns de här, delvis som ett resultat av grundläggande brister i vårt samhällssystem, och delvis som en följd av rådande politiska vindar. Det är som det är, och vi får acceptera att det är som det är just nu. Det gör vi här hos Ekotjänsten, och därför har vi skattereduktion för husarbete med bland våra Dagliga tjänster och Hus, hem och trädgård-tjänster, trots att vi inte är särskilt glada åt reformen.


… men måste inte så förbli

Ja, det är som det är, men det måste inte så förbli. Vi borde kunna ha det bättre ordnat än så här. Det kan vi naturligtvis också, om vi bara vill. Hos Ekotjänsten i Ronneby gör vi vad vi kan bl a genom att hålla nere priserna på våra tjänster. För enklare tjänster debiterar vi f n enbart 225 kr per timma (inkl moms), vilket efter skattereduktion för husarbete innebär låga 113 kr per timma (inkl moms). Även denna låga timpenning kan dock vara en alldeles för stor kostnad för många med låga inkomster. Att dessa låginkomsttagare dessutom har mycket begränsade möjligheter att nyttja skattereduktionen gör givetvis inte det hela bättre.


Det finns alltid möjligheter

Det finns dock ingen anledning att misströsta. Det finns alltid möjligheter. En sådan möjlighet är att gå med i Ronneby Ekoförening, för att där både tillhandahålla eget och ta del av andras överflöd, i alla tänkbara former, gärna (men inte nödvändigtvis) utan pengainblandning. En annan möjlighet till att åstadkomma förbättringar är att registrera sig som medlem i Ronneby Samhällsförening. Det kostar inget, och det innebär inga förpliktelser, men kan ge dig ett bättre samhälle. Läs gärna mer om denna möjlighet hos Ekokuriren för Ronneby under rubriken Beställ ett nytt samhälle.

Lämna gärna en kommentar